Over Ons

Het begin

In 2008 met enkele fietsvrienden was het idee geopperd een zéér uitdagende tocht op te zetten ten voordele van Kom Op Tegen Kanker en zo is het project “Tsjernobyl – Brussel” opgestart. Met deze tocht, 2400km in 11 dagen, gereden 21 – 31 mei 2009, heeft Bikeaid € 52000 kunnen overmaken aan KOTK.

Het vervolg

Bikeaid wilde de strijd tegen kanker blijven aangaan en heeft sinds 2010 aan alle edities van de 1000km van Kom op tegen Kanker deelgenomen. Meer dan 1300 fietsers (125 Bikeaid ploegen) hebben zo samen reeds 185000km (4,6 maal rond de aarde) gereden maar nog belangrijker meer dan € 750000 aan KOTK kunnen geven voor het kankeronderzoek.

Waarom kanker?

Kanker treft ons allen. Per jaar worden er méér dan 45000 nieuwe kankergevallen vastgesteld of méér dan 120 per dag.

Waarom de 1000km van KOTK?

de opbrengst van deze actie gaat naar het kankeronderzoek en dan nog deze gevallen waar noch de farmaceutische industrie noch de overheid interesse voor hebben. Betere methodes, optimalisatie instrumenten, nieuwe ontwikkelingen, enz. maken dat nu mag gesteld dat 2 op 3 personen kanker overleven waar dit vroeger slechts 1 op 3 was.

Trap mee tegen kanker | Kom op tegen Kanker

Onze Missie

Met Bikeaid strijden we tegen kanker op onze manier: met de fiets.

Zo maken wij van onze passie een missie en doorkruisen we onder het moto “Cancel Cancer” Europa, om kanker uit het wiel te rijden.

Ons Doel

Door aanwezig te zijn op evenementen, sponsortochten te organiseren en wieleroutfits te verkopen, willen we wielerliefhebbers warm maken om zich ook te engageren voor de strijd tegen kanker. Met de opbrengst steunen we kankeronderzoek, in de hoop deze vreselijke ziekte ooit klein te krijgen.

                    One pedal stroke at a time.